[caldera_form id="CF5bab6afc83fdd"]

Whiplash

Case

Historien
OH var en 44 årig mand. Han havde problemer med at klare sit job som lærer, efter han for to år siden blev påkørt bagfra af en bil, mens han holdt for rødt lys.
Ganske langsomt efter uheldet udviklede han hovedpine, svimmelhed, og han havde problemer med koncentration og hukommelse. Han var også blevet meget intolerant over for støj, hvilket var et stort problem på jobbet. Idrætstimerne havde han helt måtte droppe, og i fritiden opgav han at spille badminton.

Behandlingen
Undersøgelsen viste, at nakkemuskulaturen var meget spændt, og han kunne slet ikke slappe af, selv ikke når han lå ned. OH holdt hovedet i fast i midtstilling hele tiden. Normalt kan man bevæge nakken på patienterne, når de ligger afslappet på ryggen ved at dreje hovedet til siderne, men her spændte OH imod, bare man bevægede nakken en anelse ved undersøgelse. Efter behandling med stimulation var OH afslappet i nakkemuskulaturen og herefter fulgte udspænding af bindevæv omkring nakken og mellem skulderbladene. I alt fik OH fem konsultationer foruden en undersøgelse.

Resultat
Da det lykkedes at slappe nakkemuskulaturen af, så hovedet igen kunne bevæges og bindevævet udspændes, forsvandt symptomerne.

Case

Historien
HJ var en kvinde på 26 år, der arbejdede som sælger. To måneder før hun kom til behandling, havde hun været involveret i et harmonika sammenstød. Hun kom på skadestuen efter påkørslen, og nakken blev røntgenfotograferet, men der var ingen brud. Derfor blev hun udskrevet med besked om, at hun skulle gå hjem og slappe af. I løbet af nogle timer blev hun mere og mere spændt hele vejen fra nakken og ned i benene. Hun fik kvalme, blev svimmel, fik hovedpine og kunne ikke ligge ned og slappe af. I tiden efter kunne hun ikke bukke sig forover og løfte sin lille søn på tre år eller foretage sig andet, der krævede foroverbøjning.

Behandlingen
Ved undersøgelse var bækken roteret og skulderbladet løftet. Nakken var låst af reflektorisk spænding pga. smerte, der trak ned mellem skulderblade og ud i skuldre. Behandlingen fulgte metoden i Systemisk Fysioterapi med stimulering af det selvstyrende nervesystem og udspænding. Denne patient fik ti behandlinger, fordi hun kun tålte meget kortvarig behandling ved de indledende konsultationer pga. smerte.

Resultat
Efter ti behandlinger i løbet af halvanden måned var HJ i stand til at genoptage sit arbejde. Hun kunne gennemføre en arbejdsdag uden at spænde nakken unødvendigt. Hun var dog forsat psykisk påvirket af oplevelsen.