[caldera_form id="CF5bab6afc83fdd"]

Rygsmerter & gigt i ryggen

Case

Historien
55 årig kvinde JN havde været på pension i seks år, men de sidste tre år på arbejdsmarkedet var JN næsten konstant sygemeldt. JN havde arbejdet siden, hun var 18. De sidste mange år som montrice på en elektronikfabrik. JN havde så langt tilbage, hun kunne huske, haft smerter over alt i kroppen, ´stive led og muskler´, rygsmerter, muskelgigt, ´uro i benene´ og let depression. Hun havde været så træt bare af at passe sit arbejde og sine daglige gøremål, at hun ikke havde orket at dyrke motion. Efter en arbejdsuge var hun været helt udbrændt. Gennem årene var hun blevet overvægtig. JN havde efter lægeundersøgelser fået at vide, at hun havde fibromyalgi. For syv år siden fik JN brystkræft, som hun blev opereret for. Efter denne operation fik hun pension. JN kom til behandling, fordi hun havde svært ved at sidde i mere end en halv time, for så fik hun uro i benene og smerter i ryggen. Det var så slemt, at hun knapt kunne gå på besøg, fordi hun konstant måtte røre på sig.

Behandlingen
JN havde et meget roteret bækken, et optrukket skulderblad og stramme, ømme muskler. Benene var hævede. Udover stimulering af nervesystem og udspændinger fik JN massage af muskulaturen. I alt seks behandlinger.

Resultat
JN fik det markant bedre. Hun havde færre smerter og kunne nu sidde stille i længere tid. Hun sov bedre om natten, hvilket hjalp på både humøret og energien.

Case

Historien
55 årig selvstændig butiksejer IP havde gennem 15 år haft smerter i begge achilles-sener, slidgigt i højre knæ og i ryggen. Hun var overvægtig og havde derudover en medfødt hjertefejl. Hjertemedicinen hjalp godt, så her oplevede hun ikke problemer, men hun havde altid smerter i ryg og ben. Pludselig en dag kunne hun slet ikke røre sig, og hun fik vandladningsproblemer. IP blev indlagt og akut opereret for en discusprolaps lavt i lænden.
Men efter operationen gik det ikke fremad, for genoptræningen´gik i stå’. Især var hun generet af en sovende fornemmelse ned i begge ben, og det ville ikke forsvinde.

Behandlingen
Hun var stram i alle led og stram langs hele hvirvelsøjlen, bækkenet var drejet og skulderbladet hævet, og derudover havde hun infiltrationer i muskulaturen over alt. Hun blev behandlet med stimulation og udspænding. Herefter fik hun lokal-behandling med massage af infiltrationerne.

IP fik i alt otte konsultationer.

Resultat
IP fik øget bevægelse. Smerterne og den sovende fornemmelse forsvandt langsomt. Efter tre uger kunne hun selv træne videre. Der gik yderligere en måned, før hun var hun tilbage på arbejde fuld tid.

Case

Historien
En 66 årig tidligere sygehjælper BH havde problemer med smerter i ryg og nakke samt slidgigt i højre knæ.Problemerne var kommet gennem de sidste 20 år, men hun havde arbejdet fuldtid, ind til hun gik på efterløn som 60 årig. Nu var smerterne så kraftige, især i knæet, at det det kneb hende at holde hus og have. Hun kunne f.eks. ikke komme ned i hugsiddende stilling.

Behandlingen
Bækkenet var drejet, skulderbladet hævet, nakken var stram i alle bevægeretninger, der var nedsat bevægelse i venstre skulder og langs hvirvelsøjlen. Hun var meget øm og løst mellem skulderbladene. Højre knæ var ømt og fortykket, og det skurrede ved bevægelse. BH fik fem behandlinger efter metoden i Systemisk Fysioterapi.

Resultat
Smerterne i knæet aftog, så BH kunne nu klare sit hus- og havearbejde uden problemer. Bevægelsen i nakke og skulder blev fri. BH beskrev at have flere kræfter og mere energi.

Case

Historien
Den 52-årige håndværker LA henvendte sig med smerter og bevægelsesindskrænkning af højre skulder, en såkaldt ‘frossen skulder’. Skulderen kunne ikke løftes op til vandret, og nu var det så slemt, at han var sygemeldt. Han klagede over stivhed i alle led samt nakkesmerter, lændesmerter og iskias i højre ben. Problemerne med rygsmerter og nakkesmerter gik 15 til 20 år tilbage i tiden. Siden 15 års alderen havde han haft hovedpine og migræne. LA havde gået meget til kiropraktor med lændeproblemerne, men syntes ikke længere, at der er effekt af denne behandling. Han var blevet røntgenfotograferet og havde fået at vide, at der var slidgigt af discus både i nakken og lænden – en discus degeneration. Man mente også, at der var en begyndende slidgigt i skulderled og i hofteled.

Behandlingen
Undersøgelsen viste, at både bækken og skulderblade stod skævt. Derudover var der meget reduceret bevægelse i højre skulder. I nakken var drejning til højre samt forover nedsat. Hvis LA lå på ryggen, kunne et strakt ben kun løftes 45 grader. LA fik een behandling med stimulation til ophævelse af blokeringer og efterfølgende tre behandlinger med udspænding af stramt bindevæv omkring hvirvelsøjlen og brystkassen. Afsluttende fik LA lokal behandling af skulder og hofteled. LA fik i alt seks behandlinger.

Resultat
LA blev fuldt ud i stand til at klare sit arbejde som håndværker. Han kom i den efterfølgende periode til behandling en gang om måneden, indtil han oplevede, at smerterne var varigt væk.

Case

Historien
59-årig kvinde IJ havde været på pension i fem år, men stoppede på jobbet som ufaglært fabriksarbejder for syv år siden efter længere sygemelding.
IJ havde i mange år lidt af ´stive led og muskler´, rygsmerter, muskelgigt, sidesting, uro i benene og let depression. Efter mange år med smerter og nedsat bevægelse i hele kroppen, både ved bevægelse og i hvile, var IJ meget træt og udbrændt. Det kneb med at dyrke motion, så oven i alt andet er IJ med årene også blevet temmelig overvægtig. IJ havde af egen læge fået besked om, at udover slidgigt i knæ og hofter havde hun også fibromyalgi. 
IJ havde svært ved at sidde mere end en halv time, så fik hun rygsmerter og uro i benene.

Behandlingen
Undersøgelsen viste roteret bækken og skulderblad samt nedsat bevægelse i lænden og nakken. IJ fik syv behandlnger, som fulgte metoden i Systemisk Fysioterapi. Indledningsvis stimulation for at ophæve blokeringer og dernæst udspænding af stramt bindevæv omkring hvirvelsøjlen og brystkassen samt lokalbehandling af skulder- og hofteled.

Resultat
Efter behandlingsforløbet havde IJ det væsentligt bedre. Hun havde næsten ingen smerter og mere smidighed i kroppen.
Det var ikke et problem at gå i biografen eller i byen. IJ kunne tåle at sidde ned i længere perioder, også i en blød og dyb lænestol.
Da det nu blev muligt at bevæge sig uden stærke smerter og trætheden aftog, begyndte hun til pensionistgymnastik og på et afspændingshold. I det første halve år efter behandlingen tabte hun fem kg. Humøret var også en del bedre.

Case

Historien
63-årig kvinde LJ fik pludseligt kraftige smerter i venstre skulder, og den låste. Hun kunne ikke løfte den ud fra kroppen, og det varr et mareridt at få tøjet af og på. Blokader og smertestillende medicin gjorde ingen nævneværdig forskel. Smerterne var så kraftige, at LJ havdet sovet siddende i en stol den sidste uge, inden hun kom til behandling. Hun havde tidligere haft periodisk ondt i ryggen og knæene samt i ´bevægeapparatet´ afhængigt af hvor meget hun havde arbejdet med f.eks. rengøring eller havearbejde.

Behandlingen
Ved undersøgelsen havde LJ en låst nakke og var spændt langs hvirvelsøjlen. Bækkenet var drejet, og venstre skulderblad stod lavere end højre. LJ fik een behandling med stimulation samt udspænding. Et behandlingsforløb på i alt seks konsultationer.

Resultat
Skulderen løsnede og fungerede igen. Herefter oplevede LJ bedring i knæ og ryg.


Warning: Use of undefined constant symptomer - assumed 'symptomer' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/customer/www/systemfysio.dk/public_html/wp-content/themes/systemfysio/template-symptomer.php on line 26