[caldera_form id="CF5bab6afc83fdd"]

Overvægt / Undervægt

Case

Historien
32 årig sekretær LP havde svært ved at klare sit arbejde og havde i perioder lange sygemeldinger.
Hun beskrev problemer med nakke og skuldre, svimmelhed, overvægt og psoreasisgigt, der gav hudforandringer over led samt lændesmerter med ischias.

Behandlingen
Undersøgelsen viste at bækkenet var roteret og det højre skulderblad hævet op. Den indadgående drejningen i skuldrene og udadgående drejningen i hofterne var meget nedsat. LP fik fem behandlinger, een med stimulation efterfulgt af  4 behandlinger med udspænding, hvor det lykkedes at opnå megen bevægelse i skulder, hofteled. Efterfølgende kom LP til opfølgende behandlinger med en måneds interval.

Resultat
LP´s smerter blev reducerede. Hun tabte sig i de efterfølgende måneder, fordi hendes appetit ændrede sig, da hun fik det bedre. LP kom på den måde ind i en god udvikling, fordi de færre smerter og vægttabet gav hende humør og overskud til at ændre livsstil.

Case

Historien
75 årig pensionist AP havde igennem flere år døjet med uro i benene. Problemet var ofte så slemt, at hun måtte gå frem og tilbage om aftenen. Hun kunne ikke finde hvile. Det var slemt, hvis hun skulle køre i bil eller tog uden mulighed for at bevæge sig, på besøg, etc. AP havde det bedst i konstant bevægelse, f.eks. ved at gå rastløst rundt. AP havde fået nogle ’pedaler’, så hun kunne sidde ned og cykle med benene. Hun var meget tynd, havde ingen appetit og åreforkalkning i benene.

Behandlingen
Udover et roteret bække og skæve skuldre havde AP meget nedsat bevægelse i skuldre, hofter og lænd. Behandlingen af AP fulgte den sædvanlige proces i Systemisk Fysioterapi med stimulation og udspænding. Efterfølgende fik AP massage af muskulaturen i benene. AP fik i alt syv behandlinger.

Resultat
AP fik det væsentligt bedre. Efter behandlingen kunne hun nu sidde i en time til halvanden uden problemer. Hun sov også bedre om natten, ligesom det også hjalp på appetitten, så hun tog lidt på.

Case

Historien
SJ var en 45 årig kvinde, der p.gr.a. kroniske smerter i lænden og en kraftig sukkersyge havde fået invalidepension i ti år. Hun var overvægtig og hendes læge opfordrede hende til at dyrke motion. SJ oplevede at hendes lændesmerter og sukkersygen gjorde det svært at finde en motionsform, hun kunne tåle og overkomme. Hun havde forsøgt både at svømme, at cykle og at gå i motionscenter. Når hun havde det dårligt, oplevede hun, at hun umiddelbart fik det bedre ved at spise.

Behandlingen
Bækkenet var roteret og højre skulderblad trukket op. Desuden var der meget nedsat bevægelighed i begge skuldre. SJ fik seks behandlinger.

Resultat
Smerterne i lænden aftog og skulderbevægelsen blev normaliseret. SJ havde ikke selv bemærket den dårlige bevægelse i skulderleddene, men efter at være blevet løst op, oplevede hun, at det havde stor indflydelse på, at hun fik det bedre. Det nye velvære betød, at behovet for ´overspisning´ stoppede, og at hun kunne også bevæge sig noget mere. I løbet af de næste måneder tabte hun sig fire kilo, uden at gøre en særlig indsats. Det bidrog også til at hun vedvarende følte sig bedre tilpas.


Warning: Use of undefined constant symptomer - assumed 'symptomer' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/customer/www/systemfysio.dk/public_html/wp-content/themes/systemfysio/template-symptomer.php on line 26