[caldera_form id="CF5bab6afc83fdd"]

Øresusen (tinnitus)

Case

Historien
82-årig pensionist AA var så plaget af hovedpine, svimmelhed, øresusen (tinnitus), stivhed og smerter i hele kroppen, så hun intet kunne foretage sig.
Hun orkede ikke at gå omkring i sin lejlighed. Hun fik hjemmehjælp til alt. Hovedpinen blev forværret af radio og fjernsyn og p.gr.a. smerter var hendes koncentrationsevne så dårlig, så hun ikke engang kunne læse avisen.
Selv kortvarige besøg af børn og børnebørn var for meget for hende.

Behandlingen
Undersøgelsen viste, at udover roteret bækken og hævet skulderblad var nakkens bevægelse meget nedsat i alle retninger og patientens skulderbevægelse var også meget reduceret. Fra nakken og ned under skulderblade var al bevægelse besværet. AA fik i alt 12 behandlinger med stimulation og udspænding med fokus på de øverste nakkeled og det første ribben, skulderblade og kraveben.

Resultat
Smerterne forsvandt i løbet af behandlingerne. Nakken blev løsere. Svimmelheden og øresusen aftog. Da behandlingen sluttede, kunne AA læse lidt avis, se fjernsyn og holde til at have besøg af familien. Hun kunne også gå lidt ud på altanen eller trappegangen for at sludre med naboen.

Case

Historien
Da den 27-årig kvindelige regnskabsmedarbejder IA søgte behandling, beskrev hun, at hun altid havde følt sig spændt i skulder- og nakkemuskler og haft spændingshovedpine. De sidste fire år havde hun desuden haft ´mussearm´.
Hun har både fået ultralydsbehandling og medicin for mussearmen. Det hjalp lidt, men´mussearmen´ brød ofte op igen. Hun forventede ikke, at det var muligt at få armen god, så længe hun arbejdede ved computer. For at holde vægten nede, holdt hun sig i form i et motionscenter, hvor hun også købte massage mod spændingerne. Pludseligt fik IA gentagne kraftige svimmelhedsanfald med opkastninger, øresusen og angstfornemmelser. Anfaldene kom uden varsel, varede et par timer, hvor hun kun kunne ligge ned. Først blev hun undersøgt for en virus på balancenerven, uden resultat.
En dag blev IA så dårlig, at hun blev indlagt akut. Anfaldet klingede af efter et par timer som sædvanligt. Ved undersøgelsen bl.a. hos ørelæge og neurolog fandt man ikke noget særligt, og efter et par dage blev IA udskrevet, uden at årsagen var diagnosticeret.

Behandlingen
IA havde roteret bækken og hævet skulderblad samt kraftige stramninger på overgangen mellem kranie og de øverste halshvirveler. IA fik i alt seks konsultationer. specielt  udspænding af  nakken var problematisk .

Resultat
IA kom til opfølgende behandling ca. en gang om måneden i et halvt år, indtil hun følte sig sikker på, at anfaldende var helt væk. Hun oplevede, at den kroniske smertetilstand i højre mussearm var reduceret til en ømhed. Som sidegevinst var hendes koncentrationsevne blevet væsentlig bedre. I løbet af det halve år tabte hun uden diæt nogle kilo, der længe havde generet hende, så hun nu ikke længere betegnede sig selv som let overvægtig.


Warning: Use of undefined constant symptomer - assumed 'symptomer' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/customer/www/systemfysio.dk/public_html/wp-content/themes/systemfysio/template-symptomer.php on line 26