[caldera_form id="CF5bab6afc83fdd"]

Musearm / Tennisalbue

Case

Historien
27 årig kvindelig sekretær TR havde, siden hun var ganske ung, har haft spændinger i nakken og skuldre. Hun havde spændingshovedpine og i de seneste fire år været plaget af musearme eller tennisalbue, mest i højre arm. Hun havde gennem årerne forsøgt forskellige behandlingsformer og taget gigtmedicin, men smerterne kom igen og hun beskrev dem som kroniske smerter. TR kom med lave forventninger for hun troede, at det var umuligt at få det godt, så længe hun arbejdede ved computer. Hun dyrkede motion i et fitnesscenter, og her fik hun ofte massage for på den måde at holde smerterne nede.

Behandling
Undersøgelsen viste foruden det drejede bækken og det løftede skulderblad, at nakkebevægelserne var meget nedsatte. Hun kunne ikke føre armene bag om kroppen. Behandlingen fulgte det faste forløb i Systemisk Fysioterapi suppleret med efterfølgende kraftig massage af armenes muskulatur. TR fik fem konsultationer.

Resultat
TR fik det godt, da hun blev udspændt. Smerterne forsvandt. Hun valgte at komme til et par opfølgende behandlinger med en måneds mellemrum, men stoppede fordi hun ikke oplevede behov for yderligere behandling.

Case

Historien
29 årig farmaceut EH havde altid følt sig spændt og stram i nakken og skuldrene. De senere år havde hun af og til haft spændingshovedpine og problemer med en musearm. EH dyrkede motion og havde gået til massage for at få løst op i muskulaturen. EH havde også fået skærmbriller. Hun regnede ikke med, at det var muligt at komme af med spændingerne, hovedpinen og musearmen så længe, som hun arbejdede så meget ved computeren. EH’s situation blev pludseligt forværret, da hun fik akutte svimmelhedsanfald med angstfornemmelser. Anfaldene varede ca. tre timer. EH var sygemeldt efter disse anfald. Undersøgelse hos ørelæge og neurolog gav ingen forklaring på anfaldene. Da EH bliver dårlig på gaden, bliver hun bliver indlagt. Her blev hun scannet, men undersøgelsen viste normale forhold og efter et par dage blev EH udskrevet med forklaringen at disse anfald enten var en begyndende Meniérs sygdom, eller nogle krystaller i det indre øre, som nu var passeret eller stress og psykisk påvirkning. EH mente ikke selv, hun var stresset, men selvfølgelig var hun nervøs over disse anfald. EH havde været bange for, om det var en svulst der forårsagede problemerne. Men efter at scanningen viste normale forhold, var hun nu beroliget.

Behandling
EH havde foruden et roteret bækken og et ekstremt optrukkent skulderblad meget nedsat drejning af nakken til højre og meget nedsat sidebøjning af nakken til venstre. EH fik fem behandlinger efter metoden i Systemisk Fysioterapi.

Resultat
Svimmelheden forsvandt, efter at nakken var blevet udspændt, og efterfølgende aftog hovedpinen også.


Warning: Use of undefined constant symptomer - assumed 'symptomer' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/customer/www/systemfysio.dk/public_html/wp-content/themes/systemfysio/template-symptomer.php on line 26