[caldera_form id="CF5bab6afc83fdd"]

Bækkenløsning

Case:

Historien
En 27 årig kvindelig butiksmedarbejder LS var i 30. uge af sin første graviditet. LS havde været øm over korsbenet et stykke tid, men en week-end fik hun pludseligt så kraftige smerter, at hun ikke kunne røre sig. Efter et par dage blev det bedre, men hun havde nu konstante smerter over korsbenet og det trak ned i højre ben, så hun havde problemer med at gå på trapper. Hun havde før graviditeten ikke haft problemer med smerter i ryg eller nakke eller på anden måde haft gener.

Behandlingen
Ved undersøgelsen var bækkenet roteret og skulderbladene stod i forskellig højde. 
LS fik en kombineret undersøgelse / behandling med stimulation og  efterfølgende fire behandlinger med udspænding.

Resultatefte 
Bækkenet rettede sig, og de kraftige smerter forsvandt. LS var fortsat øm over korsbenet, men havde ingen smerter i benet. Under resten af graviditeten benyttede hun et bælte til stabilisering af bækkenet.

Case

Historien
35 årig jurist AM var gravid i 23. uge med sit andet barn. AM havde i den seneste måned haft tiltagende smerter over korsbenet, så det nu gjorde konstant ondt, når hun gik eller løftede. Specielt var det problematisk at løfte drengen på knap to år. AM var meget træt hver aften og kom til behandling, da hun også fik hovedpine.

Behandlingen
Ved undersøgelse havde AM foruden det drejede bækken og løftede skulderblad også meget nedsat bevægelse ved foroverbøjning og rotation af nakken, og hun var meget stram i hasemusklerne.
AM fik i alt en undersøgelse/behandling med stimulation samt tre  behandlinger med udspænding.

Resultat
Resten af graviditeten havde hun ikke store problemer. Hun brugte fikseringsbælte og var til tider noget øm over korsbenet. Hovedpinen forsvandt helt.

Case

Historien
36 årig kvindelig pædagog havde siden puberteten haft problemer med træthed og smerter i lænden samt menstruationssmerter.
Under 2. graviditet for syvår siden fik KP tidligt i graviditeten bækkenløsning og var sygemeldt i mere end et halvt år. Samtidig fandt man ud af, at hendes ben ikke var lige lange. Hun skulle have forhøjning under den ene sko. Efter fødslen blev bækkenproblemerne langsomt bedre, men gennem de næste par år fik KP oftere hovedpine, der nu havde karakter af migræneanfald. KP havde hver måned ofte flere sygemeldinger p.gr.a. migræne og altid en dags sygemelding ved menstruation. Hun havde konstante smerter og træthed i lænden og blev specielt træt af at arbejde foroverbøjet, som det er nødvendigt i en småbørnsinstitution. KP forsøgte at holde lændeproblemerne nede ved øvelser og motion og tog forskellige medikamenter mod migrænen.

Behandling
Foruden det drejede bækken og det løftede skulderblad viste undersøgelsen, at KP var stram og totalt fikseret i nakken samt fikseret og øm langs hele hvirvelsøjlen og i hofterne. Hun fik i alt fem behandlinger givet som en undersøgelse/behandling med stimulation og fire behandlinger med udspænding.

Resultat
I de næste par år fik KP en enkelt behandling med ca. ½ års mellemrum, men hun havde det godt i det daglige og havde ingen faste sygedage p.gr. migræne eller menstruation og ingen rygsmerter. Menstruationssmerterne var nu så svage, så hun ikke behøvede at tage smertestillende medicin.